x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ministrul Transporturilor din Marea Britanie vrea pedepse mai mari pentru bicicliștii indisciplinați

Ministrul Transporturilor din Marea Britanie vrea pedepse mai mari pentru bicicliștii indisciplinați

06 Aug 2022   •   18:20
Ministrul Transporturilor din Marea Britanie vrea pedepse mai mari pentru bicicliștii indisciplinați

În Marea Britanie ar trebui creată o lege privind „moartea din cauza mersului periculos cu bicicleta”, a declarat ministrul transporturilor, Grant Shapps, care promite să elimine o lacună juridică care face ca bicicliștii care ucid pietoni să poată fi închiși doar pentru doi ani, potrivit Sky News.

Conform planurilor lui Grant Shapps, bicicliștii care ucid alți participanți la trafic ar fi tratați la fel ca și automobiliștii.

Shapps a declarat, potrivit Mail+, că legea este necesară „pentru a le arăta bicicliștilor răul real pe care îl pot provoca atunci când viteza este combinată cu lipsa de atenție”.

El a adăugat: „O minoritate egoistă de bicicliști pare să creadă că sunt cumva imuni la culoarea roșie a semaforului. Trebuie să luăm măsuri drastice împotriva acestui dispreț față de siguranța rutieră. Rudele victimelor au așteptat prea mult timp această măsură simplă”.

Shapps a propus ca noua lege să fie adăugată la proiectul de lege privind transporturile, care urmează să fie prezentată în parlament în toamnă.

Aceasta vine la patru ani după ce guvernul a organizat o consultare cu privire la propunerile pentru noi infracțiuni care cei care provoacă moartea sau rănirea gravă în timp ce circulă cu bicicleta.

În altă ordine de idei, noi cifre sugerează că nivelul de utilizare a bicicletei este în creștere în Anglia, deoarece oamenii cu bani puțini reduc numărul de mașini.

În ultimele cinci luni s-a înregistrat o creștere de 47% a numărului de bicicliști în timpul săptămânii, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, și de 27% în timpul weekendurilor.

Pe măsură ce prețurile carburanților au atins un nivel maxim luna trecută, nivelurile de mers pe bicicletă au depășit chiar și vara anului 2020, când drumurile mai liniștite din timpul pandemiei de coronavirus au încurajat mai mulți britanici să se urce pe biciclete.

Cycling UK îndeamnă autoritățile locale și angajatorii să facă mai mult pentru a-i ajuta pe oameni să conducă mai puțin și să meargă mai mult cu bicicleta - în special pentru călătoriile scurte de zi cu zi.

Duncan Dollimore, șeful de campanii al organizației, spune că mulți britanici nu cred că drumurile din țară sunt suficient de sigure pentru a circula cu bicicleta. Dar, având în vedere că 71% din călătoriile efectuate în Regatul Unit sunt mai mici de 8 km, o creștere a utilizării bicicletei poate ajuta mediul înconjurător, cu beneficii și pentru sănătate și bunăstare.

Cercetări recente efectuate de GoCompare sugerează că britanicul mediu ar economisi 106,60 lire sterline pe lună dacă ar merge cu bicicleta, reducând în același timp emisiile de carbon cu 5 kg pe zi.

Actrița Scarlet Wilderink spune că trecerea la mersul pe bicicletă i-a îmbunătățit balanța bancară, declarând pentru Sky News că economisește până la 15 lire sterline pe zi dacă nu mai ia trenul.

Însă unii angajatori care au încercat să își încurajeze angajații să meargă cu bicicleta la serviciu spun că siguranța rămâne o mare problemă.

Tom Bowtell, directorul executiv al British Coatings Federation, a declarat: „Am instalat toată infrastructura - rasteluri pentru biciclete, dușuri și tot ce trebuie - dar nimeni altcineva nu a profitat de ea. Cred că acest lucru se datorează fricii”.

El a declarat pentru Sky News că este esențial să educăm publicul cu privire la rutele sigure pentru bicicliști și să profităm la maximum de pistele segregate pentru biciclete.

 

(sursa: Mediafax)

×