x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Miss Alaska 1984 vrea să intre în politică la fel ca Sarah Palin

Miss Alaska 1984 vrea să intre în politică la fel ca Sarah Palin

02 Mai 2010   •   00:00

Femeia care a învins-o în 1984 la concursul Miss Alaska pe Sarah Palin, fosta candidată republicană la vicepreşedinţia Statelor Unite în 2008, vrea şi ea o carieră în politică.

Maryline Blackburn s-a lansat în cursă pentru un post în Camera Reprezentanţilor din statul Georgia din partea Partidului Democrat, a relatat The Times. Ea a fost prima femeie afroamericană care a câştigat, în 1984, titlul de Miss Alaska, învingând-o pe Sarah Palin, în acea vreme Miss Wasilla, care s-a clasat pe locul al doilea.

Blackburn (48 de ani), cântăreaţă şi actriţă nominalizată la Premiile Grammy, este un susţinător fervent al lui Barack Obama, primul preşedinte de culoare al SUA. Ea nu a ezitat să-şi amintească despre confruntarea din 1984. "Era o femeie calculată care încerca să găsească o modalitate de a câştiga competiţia", a afirmat Blackburn despre Palin.

Deşi nu a ţinut legătura cu contracandidata ei după concurs, Blackburn a declarat că îşi aminteşte de fostul guvernator al statului Alaska şi fostă candidată republicană pentru postul de vicepreşedinte: "Avea o personalitate puternică, dar nu aş fi crezut niciodată că va intra în politică". Blackburn nu a dorit să se refere la activitatea actuală a lui Palin.

După ce a câştigat titlul de Miss Alaska, Blackburn a reprezentat statul în concursul Miss America, unde a obţinut o bursă la un colegiu şi a beneficiat de o vizită la Departamentul Apărării. Ulterior, s-a mutat în Georgia, unde a urmat o carieră de actriţă şi cântăreaţă. (MFM)

×
Subiecte în articol: externe