x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Lovitură primită de teroriști! Americanii anunță moartea liderului militar al Hamas, Marwan Issa

Lovitură primită de teroriști! Americanii anunță moartea liderului militar al Hamas, Marwan Issa

de Redacția Jurnalul    |    19 Mar 2024   •   11:00
Lovitură primită de teroriști! Americanii anunță moartea liderului militar al Hamas, Marwan Issa
Sursa foto: Hepta

Americanii au anunțat moartea liderului militar al Hamas, Marwan Issa. Asta după ce israelienii anunțaseră și ei un atac aerian asupra unei poziții în care se credea că se afla Issa. Acesta este cel mai important lider al Hamas ucis în timpul conflictului.

Liderul Hamas, Marwan Issa, a murit într-un atac aerian israelian, a declarat oficialul Casei Albe, Jake Sullivan, potrivit BBC.

Atacul a avut loc în urmă cu câteva zile. Armata israeliană a primit informații despre locul în care se afla Issa, comandantul secund al aripii militare a grupului, Brigăziile Izz el-Deen al-Qassam. Ulterior, amata a bombardat tabăra al Nusseirat din centrul Gaza. În urma atacului au murit cinci persoane, au anunțat israelienii.

Marwan Issa se afla în fruntea listei israeliene cu persoane căutate, alături de alt lider al aripii militare a Hamas, Mohammed Deif, și de liderul din Gaza, Yahya Sinwar. Israelienii cred că cei trei au condus atacurile din 7 octombrie.

Hamas nu a comentat informația.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: lider hamas Marwan Issa