x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Moarte SUSPECTĂ a ambasadorului Italiei în Australia

Moarte SUSPECTĂ a ambasadorului Italiei în Australia

21 Feb 2022   •   09:24
Moarte SUSPECTĂ a ambasadorului Italiei în Australia
Sursa foto: Unsplash.com

Ambasadorul Italiei în Australia a fost găsit decedat în fața locuinței sale din orașul natal Foligno, regiunea Umbria. Francesca Tardioli avea 56 de ani și ar fi căzut de la etajul trei al imobilului. Incidentul este investigat de poliția italiană.

„Veste sfâșietoare despre decesul ambasadorului Francesca Tardioli. Drag prieten. Genial coleg. Diplomat foarte respectat. Gândurile noastre sunt la familia ei, prietenii.”, a scris ambasadorul Australiei în Italia, Margaret Twomey, pe Twitter. Ea o descrie pe Tardioli ca fiind unul dintre cele mai mari daruri ale Italiei pentru Australia, potrivit theguardian.com.

Ambasada și Ministerul de Externe al Italiei au anunțat moartea acesteia pe rețelele de socializare.

„Cu profundă tristețe plângem pentru pierderea Francescei Tardioli și ne alăturăm durerii familiei. A fost un mare diplomat”, a transmis Ministerul de Externe al Italiei pe Twitter.

„Se crede că și-ar fi pierdut echilibrul în timp ce se apleca peste balcon”, a informat agenția de presă italiană AGI.

Francesca Tardioli era ambasador în Australia din septembrie 2019 și vorbea fluent engleza și franceza, cunoaștea bine limbile germană și spaniolă. S-a alăturat Serviciului Diplomatic Național Italian în 1991.

×
Subiecte în articol: italia australia Francesca Tardioli