x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cel puţin 177 de persoane care au participat la mitinguri organizate pentru Alexei Navalnîi au fost arestate în Rusia

Cel puţin 177 de persoane care au participat la mitinguri organizate pentru Alexei Navalnîi au fost arestate în Rusia

de Redacția Jurnalul    |    17 Feb 2024   •   17:19
Cel puţin 177 de persoane care au participat la mitinguri organizate pentru Alexei Navalnîi au fost arestate în Rusia

UPDATE Cel puțin 177 de persoane care au participat la mitinguri organizate pentru Alexei Navalnîi au fost arestate în Rusia, transmite SkyNews, care citează OVD-Info.

„Sunt raportate cel puțin 177 de persoane care au participat la acțiuni organizate pentru Alexei Navalnîi au fost arestate în Rusia. Oamenii au fost reținuți în 21 de orașe din Rusia, potrivit OVD-Info , proiectul mass-media rus independent pentru drepturile omului”, anunță skynews.com.

OVD-Info afirmă că 99 de persoane au fost reținute la Sankt Petersburg și 11 la Moscova, cele mai mari două orașe ale țării, unde au fost concentrați susținătorii lui Navalnîi. Grupul a raportat, de asemenea, arestări individuale în orașe mai mici din Rusia.

Sky News nu poate confirma informațiile.

Alexei Navalnîi, încarcerat, un critic principal al președintelui Vladimir Putin, care a militat împotriva corupției oficiale și a condus proteste majore împotriva Kremlinului, a fost confirmat mort vineri, la vârsta de 47 de ani.

Știre inițială: Poliția din Rusia a luat măsuri drastice împotriva persoanelor care s-au adunat pentru a marca moartea liderului opoziției Alexei Navalny - un grup pentru drepturile omului susținând că cel puțin 100 de persoane au fost arestate.

Imagini și fotografii din cele mai mari două orașe ale Rusiei - Moscova și Sankt Petersburg - au arătat ofițeri care au smuls pancarte de la protestatari și i-au târât pe alții de la monumentele improvizate în memoria lui Navalnîi.

Jurnaliștii prezenți la Moscova, la un monument ridicat în cinstea victimelor represiunii sovietice, au fost, de asemenea, filmați în timp ce erau reținuți.

O femeie aflată la fața locului a declarat pentru Sky News: „Tot ceea ce se întâmplă în acești ani, pe teritoriul țării mele iubite, este o rușine."

O alta a adăugat: „Sunt furioasă, desigur. În sfârșit, l-au ucis".

Potrivit grupului rus pentru drepturile omului, OVD-info, cel puțin 100 de persoane au fost arestate în opt orașe, inclusiv Moscova, Sankt Petersburg și Krasnodar, în timpul adunărilor organizate pentru a marca moartea lui Navalnîi.

Deși poliția nu a oferit detalii despre arestări, procurorii i-au avertizat pe ruși să nu participe la niciun protest în masă în Moscova.

Această decizie vine după ce disidentul Navalnîi, încarcerat, un critic principal al președintelui Vladimir Putin, care a militat împotriva corupției oficiale și a condus proteste majore împotriva Kremlinului, a fost confirmat mort vineri, la vârsta de 47 de ani.

(sursa: Mediafax)

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×