x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Moartea lui bin Laden: Bucurie măsurată a familiilor victimelor atentatelor de la Londra

Moartea lui bin Laden: Bucurie măsurată a familiilor victimelor atentatelor de la Londra

de Marina Constantinoiu    |    02 Mai 2011   •   16:08

Familiile victimelor atentatelor din iulie 2005 de la Londra, imputate reţelei teroriste Al-Qaida, au salutat, luni, moartea liderului reţelei, Ossama bin Laden, în urma unei operaţiuni americane pe teritoriul pakistanez, dar şi-au exprimat temerea în legătură cu eventuale represalii, relatează AFP.

Sean Cassidy, al cărui fiu, Ciaran, s-a numărat printre cei 52 de morţi în urma atentatelor sinucigaşe de la 7 iulie 2005 (plus cei patru atentatori kamikaze), s-a declarat mulţumit de vestea asasinării lui bin Laden. Liderul islamist era "liderul spiritual” al nebuloasei reţele Al-Qaida, a reamintit el. "Nu era un simplu soldat. Era ca un lider suprem”, spune el. "Dar mulţi sunt gata să-l înlocuiască, toate aceste organizaţii fanatice au tineri pretendenţi”, a avertizat acesta.

John Falding, a cărui iubită Anat Rosenberg a decedat în atentatele din 2005, îşi stăpâneşte şi el bucuria. "Victimele Al-Qaida din întreaga lume vor fi uşurate la aflarea veştii, dar cred că victoria va fi de scurtă durată, într-o anume manieră, pentru că va trebui de acum înainte să fim în gardă”, a declarat el pentru BBC. "Cred că vor fi represalii, doar pentru a se demonstra că organizaţia este încă puternică”, a adăugat acesta.

×