x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Moaşte din avionul prezidenţial polonez

Moaşte din avionul prezidenţial polonez

28 Apr 2010   •   00:00

Un fragment din avionul prezidenţial polonez de tip Tupolev 154, care s-a prăbuşit în apropiere de Smolensk, provocând moartea celor 96 de persoane aflate la bord, va fi încorporat în cea mai sfântă icoană din Polonia, Madona Neagră din Czestochowa, relatează Radio Polonia, în pagina online.

O bucată de mici dimensiuni din aripa avionului prezidenţial a fost donată mânăstirii din Jasna Gora, din sudul Poloniei, de cetăţenii din oraşul Smolensk, unde a avut loc tragedia. "Această mică dovadă a unei tragedii enorme va fi un simbol al preţuirii noastre faţă de patrie", a afirmat stareţul mânăstirii, preotul Roman Majewski.

Fragmentul va fi încorporat în roba Madonei Negre, care va fi realizată de Mariusz Drapikowski, un sculptor din oraşul Gdansk. Noua robă şi coroană vor fi darurile naţiunii poloneze pentru Madona Neagră la aniversarea a 100 de ani de la decorarea icoanei sfinte.

În afara componentei din aripa fostului avion prezidenţial polonez, în realizarea robei şi a coroanelor vor fi adăugaţi meteoriţi de pe Lună, Marte şi Mercur, certificaţi de NASA.
Madona Neagră din Czestochowa este o icoană sfântă a Fecioarei Maria care este atât cel mai sfânt obiect din Polonia, cât şi unul din simbolurile naţionale ale ţării. Numeroşi polonezi fac pelerinaje la mânăstirea Jasna Gora, unde este păstrată icoana, pentru a se ruga la Madona Neagră. (Mediafax)

×
Subiecte în articol: externe