x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Moldova - Comuniştii revoltaţi inaintea alegerilor locale

Moldova - Comuniştii revoltaţi inaintea alegerilor locale

de Corina Andriuta    |    29 Mai 2007   •   00:00
Moldova  -  Comuniştii revoltaţi inaintea alegerilor locale


Progragramate pe 3 iunie, alegerile locale din Republica Moldova nasc dispute aprinse intre partidele cotate cu şanse de reuşită. La Chişinău, comuniştii sunt revoltaţi că justiţia nu le-a permis să organizeze un miting, in timp ce PPCD a primit acest favor.



Progragramate pe 3 iunie, alegerile locale din Republica Moldova nasc dispute aprinse intre partidele cotate cu şanse de reuşită. La Chişinău, comuniştii sunt revoltaţi că justiţia nu le-a permis să organizeze un miting, in timp ce PPCD a primit acest favor.

Iurie Roşca a dansat ceva timp in barca mizeră a comuniştilor preşedintelui Voronin. Cum a inceput lupta pentru Primăria Chişinău, simpatiile legate in ultimul timp au dispărut ca prin farmec. Moldovenii par a privi impasibili acest spectacol, fiind convinşi că "acolo, la Primărie, tot cine e stabilit de sus ajunge"!

SCANDAL. 1 iunie, Ziua Internaţională a Copilului, tinde să devină la Chişinău o zi a scandalului. A mizeriilor aruncate de clasa politică. PPCD, condus de Iurie Roşca, va organiza un miting in Piaţa Marii Adunări Naţionale. Comuniştii lui Victor Stepaciuc nu au beneficiat de acest privilegiu, dat de Curtea Supremă de Justiţei, insă anunţă că lucrurile nu vor rămăne calme inaintea alegerilor. "Ca de obicei, PPCD continuă să saboteze interesele locuitorilor capitalei, provocănd in mod artificial scandaluri in detrimentul imaginii clasei politice şi a ţării. Ne devem nevoiţi să cerem scuze simpatizanţilor noştri pentru că PPCD ne-a adus in imposibilitatea de a organiza acest concert la data prevăzută", a răbufnit Svetlana Cocoş, şefa campaniei electorale a candidatului comunist Veaceslav Iordan. Din tabăra adversă, prin vocea lui Iurie Roşca, declaraţiile date de Cocoş sunt catalogate ca "nervoase şi ilogice. Comuniştii caută să iasă din această incurcătură, să depăşească situaţia jenantă in care au ajuns. Nu au decăt să şi-o asume dacă nu ştiu să organizeze o campanie electorală corectă, echilibrată şi in conformitate cu prevederea de bază a Codului Electoral care presupune egalitatea tuturor concurenţilor electorali in faţa legii ca şi in faţa administraţiei publice locale".

ATITUDINE. Intr-o ţară eminamente roşie din punct de vedere al orientării politice, in ultimul an s-au inteţit atacurile legislativului faţă de simpatizanţii Moscovei. Acest aspect se reflectă inclusiv prin avertismentele date Partidului Comunist, de Comisia Electorală Centrală, pentru modul in care a organizat campania dusă in localităţi inaintea alegerilor locale Avertismentele, mai mult şicane, au dus la anularea inregistrării Partidului Comunist pe prima poziţie in lista electorală, avertismentul dat companiei publice Teleradio-Moldova care a favorizat Partidul Comunistr, dar şi avertismentul public dat preşedintelui Parlamentului de a nu mai face campanie electorală in favoarea candidatului comuniştilor. Rămăne de văzut dacă toate aceste aspecte se vor materializa intr-o schimbare sau sunt doar un pumn de praf aruncat in ochii unui electorat care trăieşte in mizerie şi incertitudine.

×
Subiecte în articol: externe