x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Moldova condamnă ocupaţia sovietică, Rusia consideră gestul analfabetism istoric

Moldova condamnă ocupaţia sovietică, Rusia consideră gestul analfabetism istoric

de Corina Andriuta    |    25 Iun 2010   •   00:00

Decizia luată de conducerea Moldovei, de a comemora ziua de 28 iunie ca „Zi a victimelor ocupaţiei sovietice din 1940”, atunci când „când trupele sovietice au ocupat teritoriul Basarabiei şi partea de nord a Bucovinei, contrar voinţei populaţiei acestor ţinuturi”, nu a lăsat fără reacţie Moscova.



Reacţia Kremlinului a venit prin intermediul lui Constantin Cosaceov, preşedintele Comitetului Dumei de Stat pentru Relaţii Externe. "Este o prostie şi un alfabetism istoric. E regretabil faptul că pentru guvernarea actulă a Moldovei sunt mai importante dividendele politicii interne decât adevărul istoric şi responsabilitatea morală pentru ceea ce se întâmplă", a declarat oficialul rus, citat de unimedia.md. Apoi s-a ma liniştit şi a completat spusele cu un ton indiferent... „nu trebuie să reacţionezi la o prostie, fie şi la nivel politic”.

Cosaceov a vorbit şi despre situaţia politică din Moldova, arătând că totul se întâmplă la nivel de decizie doar din cauza faptului că "guvernarea actuală din Moldova luptă cu opoziţia comunistă". Preşedintele Comitetului Dumei de Stat pentru Relaţii Externe are şi o opinie separată faţă de resturile Armatei a 14-a, cantonate în Transnistria: "Rusia trebuie să reacţioneze la calificarea trupelor ruse din regiunea transnistreană drept trupe de ocupaţie"!




×
Subiecte în articol: externe