x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Moldova / Guvernul Greceanîi şi-a prezentat demisia

Moldova / Guvernul Greceanîi şi-a prezentat demisia

04 Mai 2009   •   00:00

Guvernul Republicii Moldova condus de premierul Zinaida Greceanîi şi-a prezentat luni demisia, întrucât odată cu alegerile pentru noul parlament i-a expirat mandatul, informează Basa-Press, citată de Agerpres.



Ultima şedinţă a guvernului condus de premierul Greceanîi a fost prezidată de preşedintele Vladimir Voronin. Preşedintele în exerciţiu al Republicii Moldova a apreciat prezentarea demisiei guvernului, căruia oricum îi expirase mandatul, drept "un act constituţional ce demonstrează că Republica Moldova, în tot acest timp, s-a axat pe normele unui stat de drept, pe consolidarea libertăţilor fundamentale ale omului şi organizării disciplinei".

Executivul Zinaidei Greceanîi şi-a intrat în atribuţii după validarea sa în parlament, la 31 martie 2008, în urma demisiei guvernului condus de premierul Vasile Tarlev. Premierul Greceanîi va rămâne în istoria Republicii Moldova, între altele, prin replica difuzată la toate posturile de televiziune: "Ţineţi-vă copiii acasă, că altfel vom da ordin să se tragă în ei", în zilele ce au precedat alegerile parlamentare din 5 aprilie

Prima reuniune a noului parlament de la Chişinău, rezultat în urma controversatelor alegeri de la începutul lunii aprilie, urmează să aibă loc marţi, 5 mai.

×
Subiecte în articol: externe