x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Moldova pierde procese la CEDO, Primăria Chişinău trebuie să plătească despăgubirile!

Moldova pierde procese la CEDO, Primăria Chişinău trebuie să plătească despăgubirile!

de Ovidiu Ciutescu    |    08 Iun 2009   •   00:00

Mai multe procese pierdute de către statul moldovean la CEDO au dus la paradoxul ca Primăria Chişinău să aibă contrurile blocate. Astfel, conform Dianei Gurschi - şef al Direcţiei Asistenţă Publică, "nu avem în posesie niciun act official referitor la acest caz. Ca urmare, nu-l pot constesta şi nu se ştie când aceste conturi vor fi deblocate. Astfel, angajaţii primăriei vor rămâne fără salarii".



Conturile, arată unimedia.md, au fost blocate deoarece Primăria Chişinău trebuie să achite circa trei miliarde de lei pentru patru cazuri pierdute la CEDO şi două hotărâri neexecutate cu privire la spaţii locative. „Nu este un act în formă scrisă, ci am fost inştiinţaţi prin telefon. De asemenea, acele hotărâri sunt adresate către R. Moldova şi nu administraţiei publice locală. Ca urmare, nu se spune că Primăria trebuie să achite această sumă, ci că statul a pierdut procesele la CEDO”,  subliniază Gurschi.

Dorin Chirtoacă, primarul Chişinăului,  precizează, la rândul său,  că "e absurd să blochezi conturile Primăriei, pe care sunt circa un miliard de lei, sub pretextul neachitării a trei miliarde de lei". Situaţia cu care se confruntă această instituţie nu este singulară.  Conturile Primăriei au fost blocate în mai multe rânduri. "Iniţial au fost blocate conturi ale aparatului primăriei Chişinău în luna octombrie a anului 2008, iar la sfârşitul lunii ianuarie 2009 au fost sechestrate alte conturi gestionate de subdiviziuni, preţuri de sector şi întreprinderi municipale", arată sursa citată.

×
Subiecte în articol: externe