x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Moldova / Poliţia îl reţine pe primarul Chişinăului după o întâlnire cu alegătorii

Moldova / Poliţia îl reţine pe primarul Chişinăului după o întâlnire cu alegătorii

20 Iul 2009   •   00:00

Primarul Chişinăului Dorin Chirtoacă, vicepreşedinte al Partidului Liberal şi candidat electoral al PL, a fost reţinut de poliţie. Incidentulş s-a produs sâmbătă noapte la ora23.50, imediat după încheierea întâlnirii cu alegătorii din comuna Băcioi, arată Jurnalul de Chişinău.



Dorin Chirtoacă, împreună cu Vitalie Şalaru, preşedintele organizaţiei teritoriale Băcioi a Partidului Liberal, a fost reţinut şi dus la sectorul de poliţie din localitate. Principalele acuzaţii invocate de poliţişti la adresa celor doi reţinuţi au fost încălcarea normelor privind durata desfăşurării întâlnirilor cu alegătorii şi, respectiv, prezentarea filmului "Adevărul despre 7 aprilie 2009", un film documentar realizat de tinerii PL despre evenimentele din 7-8 aprilie. Poliţiştii au făcut referire, în momentul reţinerii, la o prevedere a noului Cod Contravenţional care indică desfăşurarea întrunirilor publice până cel târziu la ora 22.00.

Partidul Liberal califică aceste acuzaţii ca fiind neîntemeiate, deoarece Regulamentul CEC permite desfăşurarea întâlnirilor electorale în condiţiile prevăzute de autorizaţia eliberată de autorităţile publice locale. Potrivit autorizaţiei eliberate de primăria comunei Băcioi, întâlnirile electorale ale Partidului Liberal puteau avea loc pe data de 18 iulie, în perioada de timp 20.30 - 24.00. "Partidul Liberal consideră acţiunea de reţinere a lui Dorin Chirtoacă şi Vitalie Şalaru drept un abuz al poliţiei îndreptat împotriva Partidului Liberal.

Partidul Liberal cheamă cetăţenii să nu se lase intimidaţi de acţiunile provocatoare ale poliţiei, acestea producându-se practic pe întreg teritoriul republicii şi urmărind scopul clar de a împiedica desfăşurarea în bune condiţii a întâlnirilor electorale ale candidaţilor PL. Îi îndemnăm pe toţi să-şi exprime şi în continuare opţiunile politice de susţinere a PL, venind nestingherit la întâlnirile cu alegătorii", se mai spune în comunicatul PL.

×
Subiecte în articol: externe