x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Moldova / Sergiu Mocanu rămâne în arest

Moldova / Sergiu Mocanu rămâne în arest

22 Iul 2009   •   00:00

Curtea de Apel Chişinău a examinat astăzi în şedinţă închisă recursul prezentat de avocatul Ion Dron împotriva deciziei pronunţate de Judecătoria sectorului Buiucani din 10 iulie privind prelungirea cu 15 zile a măsurii de arest la domiciliu pe numele politicianului Sergiu Mocanu, arată un comunicat al Acţiunii Populare.



Completul de judecată al Curţii a dispus respingerea recursului avocatului şi menţinerea în vigoare a deciziei primei instanţe. Sergiu Mocanu se va afla în arest la domiciliu cel puţin până la data de 27 iulie, la încheierea campaniei electorale.

Politicianul Sergiu Mocanu a declarat pentru presă că preşedintele Voronin a dezbinat societatea Republicii Moldova în două părţi: cea a patrioţilor şi cea a nepatrioţilor. Patrioţii sunt la guvernare şi apără ţara de nepatrioţi, pe care-i arestează, maltratează şi torturează, a declarat Sergiu Mocanu, care a apreciat că atât timp cât Voronin mai dă ordine în acest stat, el nu va fi în libertate.

Sergiu Mocanu a fost arestat abuziv la 8 aprilie 2009, după evenimentele din 7 aprilie, fiind învinuit de uzurparea puterii de stat şi organizarea dezordinii în masă, menţionează comunicatul citat.

×
Subiecte în articol: externe sergiu mocanu