x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Moldova / Zinaida Greceanîi, aleasa lui Voronin pentru scaunul de preşedinte!

Moldova / Zinaida Greceanîi, aleasa lui Voronin pentru scaunul de preşedinte!

13 Mai 2009   •   00:00

Zinaida Greceanîi este candidatura comuniştilor pentru funcţia de preşedinte al Republicii Moldova. Despre acest lucru a anunţat acum câteva minute Vladimir Voronin după o şedinţă internă a Partidului Comuniştilor, care a mai precizat pentru presă că „Zinaida Greceanîi este o doamnă competentă şi destoinică pentru funcţia de şef al statului”.



Întrebat de presă ce funcţie va ocupa fostul spicher, Vladimir Voronin a declarat că Marian Lupu ar putea ocupa funcţia de prim-ministru. Pentru alegerea preşedintelui Republicii Moldova sunt necesare 61 de voturi ale deputaţilor, dintre care Partidul Comuniştilor deţine 60 de mandate.

Vladimir Voronin a declarat că „PCRM nu caută votul, el singur va apărea”, iar Mark Tkaciuk, cunoscut ca unul dintre strategii comuniştilor, a declarat că formaţiunea de guvernământ ar deţine deja câteva voturi din partea opoziţiei.

Partidele parlamentare de opoziţie – PL, PLDM şi AMN – au declarat repetat că nu vor vota nicio candidatură înaintată de către PCRM pentru funcţia de şef al statului.

Astfel, potrivit Constituţiei, în cazul a două încercări eşuate, Parlamentul se dizolvă şi sunt anunţate alegeri anticipate. Parlamentul a decis astăzi ca alegerea preşedintelui Republicii Moldova să aibă loc la 20 mai.

Sursa: Unimedia.md

×
Subiecte în articol: externe