x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Moment INEDIT la emisiunea "Vrei să fii milionar"! Angela Merkel, aleasă pentru varianta "sună un prieten" (VIDEO)

Moment INEDIT la emisiunea "Vrei să fii milionar"! Angela Merkel, aleasă pentru varianta "sună un prieten" (VIDEO)

04 Iun 2014   •   10:26
Moment INEDIT la emisiunea "Vrei să fii milionar"! Angela Merkel, aleasă pentru varianta "sună un prieten" (VIDEO)

O scenă inedită s-a petrecut la emisiunea 'Vrei să fii milionar', difuzată de postul RTL: candidatul, Wolfgang Bosbach, 61 de ani, deputat şi fost lider al grupului parlamentar al CDU (Partidul creştin-democrat) din Bundestag, ar fi vrut să fie ajutat de cancelarul Angela Merkel la a 14-a întrebare, care valora 500.000 euro, relatează lesechos.fr, citat de Agerpres.

După ce a epuizat celelalte variante de ajutor, lui Bosbach i-a venit ideea să o sune de pe telefonul său mobil pe Angela Merkel. După două încercări a renunţat fiindcă prietenul apelat nu a putut fi contactat. 'Cred că se ocupă de salvarea lumii', a spus omul politic, spre amuzamentul publicului. Liderul german a intervenit totuşi în emisiune, trimiţându-i lui Bosbach un mesaj pe telefonul mobil: 'OK, nu contează despre ce era vorba. Cu căldură, AM', i-a scris cancelarul german concurentului.

Wolfgang Bosbach nu a ştiut să răspundă la întrebarea: 'O maşină de spălat din RDG, model WM66, a ajuns celebră fiindcă utilizatorii puteau să o folosească şi la: a) producerea curentului electric b) pregătirea conservelor de fructe c) aspirarea prafului d) recepţionarea unui post de radio vest-german? Răspunsul corect era b). Neputând conta pe ajutorul ultimului joker, concurentul a preferat să se retragă, câştigând 125.000 euro. De această sumă vor beneficia două fundaţii de ajutorare a copiilor şi a persoanelor cu dizabilităţi.

Celălalt câştigător al serii este chiar postul RTL care a anunţat, înainte de difuzarea emisiunii înregistrate, că ajutorul Angelei Merkel va fi solicitat la o întrebare ce ţine de fosta RDG, fără să spună mai mult. Rezultatul a fost o cotă de piaţă de 26% şi 9 milioane de telespectatori, încheie lesechos.fr.

×