x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Moment istoric în Nepal: A avut loc prima căsătorie între persoane de același sex

Moment istoric în Nepal: A avut loc prima căsătorie între persoane de același sex

de Redacția Jurnalul    |    30 Noi 2023   •   21:00
Moment istoric în Nepal: A avut loc prima căsătorie între persoane de același sex

Prima căsătorie între persoane de același sex a avut loc miercuri într-o localitate din Nepal. Este un moment istoric, au spus activiștii, care a fost posibil după o decizie a Cuțtii Supreme din țara asiatică.

Autoritățile locale dintr-un sat din Nepal au înregistrat miercuri prima căsătorie între persoane de același sex din națiunea himalayană, potrivit Reuters. Evenimentul are loc la cinci luni după ce Curtea Supremă a emis un ordin interimar care deschide calea pentru astfel de căsătorii în țara în mare parte conservatoare.

Căsătoria dintre Ram Bahadur (Maya) Gurung, în vârstă de 36 de ani, care s-a născut bărbat, dar se identifică drept femeie, și Surendra Pandey, în vârstă de 26 de ani, care s-a născut bărbat, a fost înregistrată oficial la biroul municipalității rurale din Dordi, în districtul Lumjung din vestul Nepalului, a declarat un oficial.

Cuplul are o relație de nouă ani și s-a căsătorit conform ritualurilor hinduse.

În iunie, Curtea Supremă a țării a emis un ordin provizoriu care permite cuplurilor de același sex să își înregistreze căsătoriile.

Sunil Babu Pant, fondator al Blue Diamond Society, principala organizație pentru drepturile homosexualilor din Nepal, a declarat că a fost o victorie pentru minoritățile sexuale.

„Este un moment istoric. Vor putea să își deschidă împreună conturi bancare, să dețină și să transfere proprietăți ca orice alt cuplu", a precizat Pant.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: nepal