x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Monstrul din Loch Ness, prezentat ca real în manualul de biologie dintr-o şcoală creştină din SUA

Monstrul din Loch Ness, prezentat ca real în manualul de biologie dintr-o şcoală creştină din SUA

26 Iun 2012   •   11:19
Monstrul din Loch Ness, prezentat ca real în manualul de biologie dintr-o şcoală creştină din SUA

Elevii scolii "Academia Eternitatii Crestine" din Louisiana, SUA, vor invata la ora de biologie despre monstrul din Loch Ness, care este prezentat in manual drept o creatura reala, posibil un plesiozaur, informeaza Herald Scotland.

"Academia Eternitatii Crestine" se numara printre institutiile de invatamant in care este respinsa teoria evolutiei, elevii invatand in schimb despre "viata din punctul de vedere al lui Dumnezeu".

Faptul ca inca mai exista plesiozaur in lacul scotian este prezentat drept o dovada ca dinozaurii n-au disparut in cadrul unui proces evolutiv.

"Traiesc dinozaurii si in ziua de azi? Oamenii de stiinta sunt din ce in ce mai convinsi de existenta lor. Ati auzit de monstrul din Loch Ness, din Scotia? "Nessie", in varianta prescurtata, a fost reperat de un sonar dintr-un submarin, a fost vazut de martori oculari si a fost fotografiat. Nessie pare a fi un plesiozaur", se scrie in manualul de biologie.

Aceasta curicula este incurajata de guvernatorul statului Louisiana, Bobby Jindal.

Reforma educatiei din statul Louisiana, al carui autor este Bobby Jindal, prevede ca elevii saraci, din scolile de stat, pot primi vauchere, platite din bani publici, care le permit accesul in scoli private.

Printre aceste scoli private se numara si cele care urmeaza curicula A.C.E. (Accelerated Christian Education), in care educatia se bazeaza pe interpretarea Bibliei si in care anumite teorii stiintifice, printre care si cea a evolutiei speciilor, sunt contestate.

Directoarea Academiei Eternitatii Crestine, pastora Marie Carrier, spune ca in aceasta institutie elevii sunt incurajati sa invete in ritmul lor, din manuale crestine.

Manualul de biologie in care apare si monstrul din Loch Ness incepe cu lectia: "Ce a facut Dumnezeu", capitolul explicand, pe intelesul elevilor, cele sase zile ale creatiei din Geneza. Teoria evolutionista nu este prezentata in manual.

"Incercam sa evitam teoriile care pot stani confuzie printre elevii nostri", a declarat Marie Carrier.

Academia Eternitatii Crestine poate primi, in anul scolar 2012-2013, 135 de elevi, pe baza vaucherelor asigurate de stat.

Louisiana este statul in care elevii au cele mai slabe rezultate la matematica si biologie din SUA.

×
Subiecte în articol: loch ness bobby jindal curicula crestina