x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Morgan Freeman a donat 1 milion de dolari pentru compania electorală a preşedintelui Barack Obama

Morgan Freeman a donat 1 milion de dolari pentru compania electorală a preşedintelui Barack Obama

de Mediafax    |    19 Iul 2012   •   13:27
Morgan Freeman a donat 1 milion de dolari pentru compania electorală a preşedintelui Barack Obama

Actorul american Morgan Freeman a donat 1 milion de dolari organizatiei care coordoneaza si finanteaza campania electorala a presedintelui Barack Obama, informeaza Mediafax.

Americanii vor merge din nou la urne in luna noiembrie, iar multe staruri de la Hollywood au luat decizia de a sprijini prin diverse metode campania electorala a actualului presedinte al Statelor Unite, Barack Obama, prin care acesta incearca sa obtina un al doilea mandat de patru ani la Casa Alba.

Actorul Morgan Freeman, simpatizant de multi ani al Partidului Democrat si sustinator al presedintelui Obama, a decis sa faca o donatie comitetului Priorities USA Action din cadrul acestei formatiuni politice americane, care coordoneaza si finanteaza campania electorala a actualului presedinte american.

"Obama a decis incheierea operatiunilor de lupta in Irak, a implementat reforme considerabile pe Wall Street, a salvat industria auto americana si a protejat serviciile medicale pentru orice american care sufera de o maladie preexistenta. El a recunoscut egalitatea completa intre toti fratii si surorile noastre (referire la drepturile civile ale homosexualilor si lesbienelor, n.r.) si a numit in functie femei cu o pregatire profesionala impresionanta la Curtea Suprema", a declarat Morgan Freeman.

"Eu unul sunt mandru sa ii sprijin pe aceia care il apara. Priorities USA Action face o treaba minunata, protejand valorile in care eu cred. Sunt bucuros sa ii ajut si sper ca si altii vor face la fel", a adaugat actorul american.

Morgan Freeman, care a cunoscut succesul in cinema dupa ce a trecut de varsta de 50 de ani, a primit, in februarie 2005, premiul Oscar pentru cel mai bun rol secundar, pentru prestatia din "O fata de milioane/ Million Dollar Baby", de Clint Eastwood. Actorul a mai fost nominalizat la Oscar pentru rolurile din "Strada/ Street Smart", "Soferul Doamnei Daisy/ Driving Miss Daisy", "Inchisoarea Ingerilor/ The Shawshank Redemption" si "Invictus/ Neinfrant".

×