x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Morţi, răniţi şi ostatici

Morţi, răniţi şi ostatici

de Sînziana Stancu    |    04 Apr 2009   •   00:00
Morţi, răniţi şi ostatici

Un bărbat înarmat a pătruns într-un centru pentru imigranţi din Binghamton (statul New York), unde a luat peste 40 de ostatici şi a împuşcat mortal cel puţin 12 persoane.



Atacul s-a produs ieri, în jurul orei locale 10:30, asupra clădirii în care se află "American Civic association". Bilanţul atacului, în urma căruia agresorul a fost găsit mort într-un birou al centrului, este de cel puţin 12 morţi şi de aproximativ zece răniţi.

Potrivit descrierilor martorilor oculari, după toate aparenţele, atacatorul ar fi un asiatic în jur de 20 de ani, care purta ochelari de soare negri şi o jachetă verde deschis, din nylon. Poliţia nu a precizat încă identitatea lui. Bărbatul a pătruns în clădire pe uşa din faţă, trăgând focuri dintr-o armă cu calibru mare, posibil una automată, după ce, mai întâi, blocase uşa din spate cu automobilul lui.

Informaţiile despre soarta şi numărul exact al ostaticilor, dar mai ales despre numărul de morţi încă erau contradictorii ieri seară, după sfârşitul atacului. Iniţial fuseseră luaţi 40 de ostatici, care au fost ţinuţi în două încăperi. În scurt timp după declanşarea atacului, au fost eliberate zece persoane care au ieşit din clădire pe uşa din faţă, cu mâinile ridicate deasupra capului. A urmat apoi eliberarea, pe uşa din spate, a unui alt grup de zece ostatici acoperiţi cu cearşafuri. Ceilalţi au fost eliberaţi de către echipele de salvare.

ZONĂ ÎNCERCUITĂ
Echipaje de poliţie şi numeroase ambulanţe au sosit imediat la locul asaltului. La centrul de imigranţi au fost trimişi şi trăgători de elită, din brigada Binghamton SWAT, care au înconjurat clădirea, precum şi o echipă de specialişti pirotehnişti. FBI a trimis mai mulţi psihologi ca să negocieze cu atacatorul, iar un profesor de la colegiul evacuat, care vorbeşte fluent vietnameza, a fost solicitat să se alăture echipei de negociatori, în eventualitatea că atacatorul ar fi vietnamez. Clădirile de apartamente şi birouri din jur au fost evacuate, inclusiv o creşă şi un colegiu.

Zona a fost încercuită, iar familiilor şi cunoscuţilor celor aflaţi în clădire li s-a interzis să stea în zona de pericol. Mai mulţi lunetişti s-au urcat pe acoperişul clădirii şi pe cele ale imobilelor învecinate. Nici presa nu a avut acces în apropierea clădirii până când asaltul nu a luat sfârşit. Surse din diferite spitale unde au fost transportaţi răniţii au informat că cinci dintre ei, cu vârste între 20 şi 50 de ani, au ajuns la Wilson

Medical Center, din Johnson City, unii în stare critică, iar spitalul Our Lady of Lourdes din Binghamton a primit un student împuşcat. Până la încheierea ediţiei, nu era cunoscută identitatea agresorului şi nici motivul pentru care a comis atacul.

×
Subiecte în articol: externe