x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Morți și dispariții misterioase în Grecia

Morți și dispariții misterioase în Grecia

de Redacția Jurnalul    |    17 Iun 2024   •   10:15
Morți și dispariții misterioase în Grecia
Sursa foto: UNHCR Greece

Cadavrul unui turist american în vârstă de 55 de ani a fost descoperit duminică pe insula grecească Corfu. În total, trei turiști străini au fost găsiți morți în Grecia, în decurs de o săptămână. Toți au fost prinși în capcana căldurii sufocante.

Temperaturile deja caniculare îi prind în capcană chiar și pe cei mai neavizați turiști. Cadavrul unui american în vârstă de 55 de ani a fost descoperit duminică, pe insula Corfu din nordul Greciei. Moartea sa ridică la trei numărul turiștilor străini găsiți morți în Grecia în decurs de o săptămână, în condițiile în care țara se confruntă cu cel mai timpuriu val de căldură înregistrat vreodată.

Înaintea bărbatului, alți doi turiști au fost găsiți inconștienți. Medicul Michael Mosley, vedetă de televiziune britanică, a fost găsit mort pe 9 iunie pe insula grecească Symi din Marea Egee, notează tf1info.fr. Un turist olandez în vârstă de 74 de ani a fost reperat sâmbătă pe insula Samos de o dronă a pompierilor, zăcând într-o râpă la câteva sute de metri de locul în care a fost văzut ultima dată, chinuindu-se să meargă.

Acest bilanț deja tragic ar putea crește și mai mult. Potrivit presei grecești, sunt căutați alți trei turiști străini pe alte insule grecești.

Două franțuzoaice sunt date dispărute pe insula Sikinos. Cele două femei, în vârstă de 73 și 64 de ani, plecaseră de la hotelurile lor pentru a se întâlni, potrivit presei locale. Un alt turist este căutat în continuare pe insula Amorgos.

Cei mai mulți dintre acești vizitatori străini făceau drumeții sub soarele sufocant, într-o perioadă în care Grecia suferă de un val de căldură. Potrivit meteorologilor, țara s-a confruntat cu un val de căldură care a durat cel puțin trei zile, cu temperaturi de peste 38 de grade. Acest lucru a sporit îngrijorarea autorităților, care se tem că turiștii ar putea să nu fie conștienți sau să nu fie informați corespunzător cu privire la riscurile asociate cu aceste temperaturi excesive.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: morti disparitii grecia