x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Moscova acuză Republica Moldova de încălcarea libertății presei și nerespectarea drepturilor minorității ruse

Moscova acuză Republica Moldova de încălcarea libertății presei și nerespectarea drepturilor minorității ruse

de Redacția Jurnalul    |    20 Ian 2023   •   17:40
Moscova acuză Republica Moldova de încălcarea libertății presei și nerespectarea drepturilor minorității ruse
Sursa foto: Hepta

Moscova cere Chișinăului să nu mai blocheze paginile de internet în limba rusă și acuză autoritățile moldovene de încălcarea libertății presei și nerespectarea drepturilor minorității ruse, scrie EFE.

''Îndemnăm Chişinăul să se abţină să facă paşi care nu au nimic în comun cu adevărata libertate şi cu democraţia, şi să ridice interdicţiile discriminatorii asupra difuzării mass-media ruse şi a celor în limba rusă'', a spus purtătoarea de cuvânt a diplomației ruse, Maria Zaharova.

Serviciul de Informaţii şi Securitate al Republicii Moldova a cerut blocarea a două site-uri de știri în limba rusă, Eadayli.com şi Bloknot.ru.. decizie calificată de Moscova ca fiind un nou pas spre ''expulzarea conţinutului şi a mass-media în limba rusă din spaţiul informaţional'' al Republicii Moldova.

Zaharova a amintit că în februarie 2022, după invazia rusă în Ucraina, autoritățile moldovene au interzis mai multe emisiuni în limba rusă și a revocat licențele a 6 posturi tv. 

''Toate acestea se fac pe fundalul unei activităţi deschis antiruseşti în Republica Moldova din partea mass-media ucrainene şi occidentale'', a acuzat aceasta. 

Chișinăul a introdus stare de urgență ca urmare a războiului din Ucraina. 
 

×