x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Moscova: Coaliţia occidentală încalcă rezoluţia ONU

Moscova: Coaliţia occidentală încalcă rezoluţia ONU

28 Mar 2011   •   15:44
Moscova: Coaliţia occidentală încalcă rezoluţia ONU
Sursa foto: /Reuters
158581-.jpgImplicarea coaliţiei occidentale în războiul civil din Libia este contrară Rezoluţiei 1973 a Consiliului de Securitate al ONU, care prevede protecţia populaţiei civile, a anunţat ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov.

"Aflăm că aviaţia coaliţiei bombardează trupele loiale lui Muammar Gaddafi şi oferă sprijin rebelilor înarmaţi. Există o contradicţie evidentă. Noi considerăm că implicarea coaliţiei în războiul civil nu a fost aprobată de Consiliul de Securitate al ONU", a declarat Lavrov, potrivit RIA Novosti, citată de realitatea.net.

Izbucnită la jumătatea lui februarie, contestarea regimului colonelului Muammar Kadhafi, aflat la putere de aproximativ 42 de ani, a degenerat în confruntări armate între soldaţi guvernamentali şi rebeli, producând mii de victime între civili, a precizat oficialul rus.

În consecinţă, Consiliul de Securitate al ONU a adoptat, la 17 martie, o rezoluţie care prevede instituirea unei zone de interdicţie în spaţiul aerian al Libiei şi lansarea unei operaţiuni militare contra trupelor lui Muammar Gaddafi. Operaţiunea internaţională, numită Odyssey Dawn, a început la 19 martie. Alianţa Nord-Atlantică a preluat astăzi, în mod oficial, comandamentul operaţiunilor în Libia.

×