x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Moscova doreşte extinderea cooperării sale militare cu Minskul

Moscova doreşte extinderea cooperării sale militare cu Minskul

de Agerpres    |    01 Apr 2014   •   21:19
Moscova doreşte extinderea cooperării sale militare cu Minskul

Rusia doreşte extinderea cooperării sale militare şi tehnice cu Belarus, ţinând cont de situaţia din Ucraina, a declarat marţi la Minsk vicepremierul rus Dmitri Rogozin într-o conferinţă de presă cu preşedintele belarus, Alexandr Lukaşenko, transmite RIA Novosti.

"Vom beneficia de un sprijin larg din partea colegilor noştri belaruşi. Am sosit în Belarus pentru a vedea ce se poate face pentru extinderea cooperării noastre, având în vedere situaţia actuală", a afirmat Rogozin.

La rândul său, Lukaşenko a declarat că ţara sa va fi întotdeauna alături de poporul rus.

"În acest context, noi ţinem cont de situaţie şi apărăm interesele poporului nostru şi pe cele ale aliatului nostru strategic", a precizat preşedintele belarus.

Potrivit declaraţiilor lui Lukaşenko, Minskul doreşte intensificarea cooperării militare şi tehnice cu Moscova, îndeosebi în modernizarea industriei de apărare.

"Dacă avem legături cu industria de apărare rusă, modernizarea uzinelor noastre va fi mai eficientă şi produsele noastre îşi vor găsi cumpărător, mai întâi în Rusia", a adăugat preşedintele.

RIA Novosti menţionează că, la sfârşitul lui martie 2014, consorţiul public ucrainean Ukroboronprom a blocat livrările de arme şi materiale de război către Rusia.

Industria ucraineană de apărare a primit solicitări de livrări de materiale către Rusia pentru suma de 200 milioane de dolari, la Salonul aerospaţial internaţional MAKS din august-septembrie 2013 de la Jukovski /regiunea Moscova, precizează agenţia.

×
Subiecte în articol: Rusia belarus