x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Moscova neagă coliziunea cu drona americană deasupra Mării Negre

Moscova neagă coliziunea cu drona americană deasupra Mării Negre

de Redacția Jurnalul    |    14 Mar 2023   •   22:11
Moscova neagă coliziunea cu drona americană deasupra Mării Negre
Sursa foto: Hepta

Administraţia de la Moscova a negat acuzaţiile Washingtonului privind o coliziune a unui avion de vânătoare al Rusiei cu o dronă militară americană deasupra Mării Negre, recunoscând însă manevrele de interceptare.

Ministerul rus al Apărării a confirmat că avioane de vânătoare ruse au interceptat o dronă militară americană deasupra Mării Negre, negând însă versiunea Washingtonului privind coliziunea. "În urma unei manevre brutale, drona MQ-9 a început să zboare necontrolat, a pierdut altitudine şi a atins suprafaţa apei. Avioanele de vânătoare nu au avut niciun contact cu drona", a transmis Ministerul rus al Apărării, citat de cotidianul Le Monde.

Forţele Aeriene din SUA au confirmat, marţi după-amiază, prăbuşirea unei drone militare americane după un incident cu un avion de vânătoare al Rusiei produs deasupra Mării Negre. "Două avioane ruse de tip Suhoi Su-27 au efectuat o manevră de interceptare nesigură şi neprofesionistă asupra unei drone de tip MQ-9 a Forţelor Aeriene americane, care zbura în spaţiul aerian internaţional deasupra Mării Negre", a comunicat Comandamentul Forţelor Aeriene americane responsabil de Europa şi Africa.

Conform Forţelor Aeriene americane, înainte de coliziune, avioanele de vânătoare ruse au eliberat combustibil şi au zburat în faţa dronei, la distanţă mică, "în mod neraţional" şi "neprofesionist". Din cauza coliziunii, drona militară americană a suferit avarii şi a fost prăbuşită intenţionat de Forţele Aeriene americane, a declarat un oficial de la Washington.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: drona marea neagră