x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Moscova respinge acuzaţiile ministrului de externe britanic privind îmbolnăvirea fostului spion Serghei Skripal

Moscova respinge acuzaţiile ministrului de externe britanic privind îmbolnăvirea fostului spion Serghei Skripal

06 Mar 2018   •   22:50
Moscova respinge acuzaţiile ministrului de externe britanic privind îmbolnăvirea fostului spion Serghei Skripal

Ministerul rus de externe a respins marţi ca "nefondate" declaraţiile ministrului britanic de externe Boris Johnson legate de îmbolnăvirea din motive neelucidate a fostului spion rus Serghei Skripal şi a fiicei acestuia, informează TASS, preluată de Reuters. 

Maria Zaharova, purtătoare de cuvânt a diplomaţiei ruse, a declarat că autorităţile din Regatul Unit ar trebui să ancheteze incidentul înainte de a învinovăţi Rusia. 

Johnson declarase că Londra va reacţiona viguros dacă se dovedeşte că Rusia se face vinovată de un atac împotriva fostului agent secret. 

Ministrul a confirmat marţi identitatea celor două persoane găsite duminică în stare de inconştienţă pe o bancă într-un centru comercial din Salisbury, în sudul Angliei. Este vorba de fostul colonel din serviciile de informaţii militare ruse Serghei Skripal, în vârstă de 66 de ani, şi fiica sa Iulia, de 33 de ani. Acuzat de spionaj în beneficiul Regatului Unit, Skripal a fost condamnat în 2006, în Rusia, la 13 ani de închisoare, dar a revenit în libertate în Anglia graţie unui schimb de prizonieri efectuat în 2010 între Moscova, pe de o parte, şi Londra şi Washington, de cealaltă parte. AGERPRES

×