x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Moştenirea de la administraţia Bush, o "catastrofă economică"

Moştenirea de la administraţia Bush, o "catastrofă economică"

19 Iun 2009   •   00:00

Administraţia Barack Obama a moştenit o "catastrofă economică" de la George W. Bush, "un şomaj de masă , un deficit enorm şi bănci insolvabile", a afirmat un purtător de cuvânt al Casei Albe, în replică la acuzaţiile fostului preşedinte american la adresa succesorului său.



Potrivit lui Robert Gibbs, citat de AFP, "preşedintele Barack Obama a moştenit o catastrofă economică, un şomaj în masă, un deficit enorm, bănci insolvabile, constructori de automobile care au primit miliarde de dolari şi au menţinut o strategie care i-a obligat să revină la fiecare trei luni şi să ceară alţi bani".

Afirmaţiile oficialului de la Washington reprezintă reacţia, chiar dacă nu directă, a administraţiei Barack Obama la acuzaţiile formulate la adresa ei de fostul preşedinte George W. Bush, care declarase recent că "sectorul privat este cel care va scoate ţara din situaţia economică" din prezent şi că întreprinzătorii îşi pot "cheltui banii mai bine decât o face guvernul".

Robert Gibbs a mai declarat că "a existat deja o dezbatere" cu privire la realizările unora şi altora şi că actuala administraţie americană "a făcut inventarul în noiembrie" şi consideră că a "câştigat".

Mediafax

×
Subiecte în articol: externe