x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Moştenitoarea imperiului Seagram, Clare Bronfman, a pledat vinovată în scandalul sectei sclavelor sexuale Nxivm

Moştenitoarea imperiului Seagram, Clare Bronfman, a pledat vinovată în scandalul sectei sclavelor sexuale Nxivm

20 Apr 2019   •   16:30
Moştenitoarea imperiului Seagram, Clare Bronfman, a pledat vinovată în scandalul sectei sclavelor sexuale Nxivm

Miliardara Clare Bronfman, moştenitoarea imperiului de băuturi alcoolice Seagram, a pledat vineri vinovată în scandalul sectei Nxivm, în care zeci de femei au devenit sclave sexuale pentru "gurul" Keith Raniere, a declarat procurorul federal din Brooklyn, relatează AFP şi Reuters.

Pledând vinovată de conspiraţie criminală pentru ascunderea de imigranţi ilegali şi uzurpare de identitate, fiica defunctului Edgar Bronfman a scăpat de procesul care urmează să înceapă pe 7 mai în acest dosar, cu Keith Raniere pe banca acuzaţilor.

Clare Bronfman, 40 de ani, este teoretic pasibilă de o pedeapsă de 25 de ani de închisoare, însă recomandările prevăd în cazul său o sentinţă de circa doi ani de închisoare, a declarat un purtător de cuvânt al procurorului. 

Pedeapsa în cazul său urmează să fie pronunţată pe 25 iulie.

Arestată în iulie 2018, Clare Bronfman a făcut parte din consiliul de administraţie al Nxivm, organizaţia creată de Keith Raniere, acuzată că, timp de mai mulţi ani, ar fi avut un cerc de 15-20 de femei aflate sub influenţa sa. Toate aceste femei s-au angajat să întreţină relaţii sexuale cu Keith Raniere. 

El ar fi creat în paralel, în 2015, o organizaţie piramidală, denumită "DOS", formată din "sclave" şi "stăpâne", formată numai din femei. 

Înainte de a fi acceptate ca "sclave", femeile trebuiau să furnizeze diferite elemente compromiţătoare pentru ele (fotografii, scrisori, documente) pe care organizaţia le putea face publice dacă acestea ar fi încercat să plece.

Clare Bronfman este suspectată, împreună cu sora ei, Sara, că ar fi adus peste 100 de milioane de dolari sectei Nxivm, care îşi desfăşura activitatea în regiunea Albany, în statul New York.

AGERPRES

×