x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Motiv de arestare: tricou cu inscripţia "Oba-Mao"

Motiv de arestare: tricou cu inscripţia "Oba-Mao"

17 Noi 2009   •   00:00

Emily Chang, corespondenta CNN la Beijing, a fost reţinută la Shanghai pentru că a arătat în faţa camerei de luat vederi un tricou care îl reprezenta pe preşedintele SUA, Barack Obama, îmbrăcat asemenea fostului dictator chinez Mao Zedong, a anunţat postul tv american citat de AFP.

Ea a povestit pe blogul ei că şi-a procurat tricoul după ce acestea au fost interzise de teamă să "nu-l supere pe preşedintele American". Tricoul îl înfăţişează pe Obama, care efectuează prima sa vizită în China, îmbrăcat într-o uniformă a Armatei Populare de Eliberare într-o postură făcută celebră de Mao. În partea din faţă figurează expresia "Să servim poporul" cu caractere chinezeşti, iar pe spate, termenul "Oba-Mao" în alfabet latin.

Emily Chang a explicat că tocmai era pe punctul de a arăta tricoul în faţa unei camere de luat vederi într-o piaţă din Shanghai când doi paznici s-au îndreptat către echipa de filmare, încercând să-i smulgă tricoul din mâini.

"Am fost reţinuţi timp de două ore", a povestit ea. "Vroiau legitimaţiile noastre de presă, paşapoartele, dar mai presus de toate, tricoul", susţine jurnalista. CNN a păstrat înregistrarea scenei. (MFM)

×
Subiecte în articol: externe