x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Motivul incredibil pentru care au refuzat să returneze banii pentru rezervarea biletului unei persoane decedate!

Motivul incredibil pentru care au refuzat să returneze banii pentru rezervarea biletului unei persoane decedate!

12 Aug 2013   •   22:15
Motivul incredibil pentru care au refuzat să returneze banii pentru rezervarea biletului unei persoane decedate!

Într-o societate în care profitul fără scrupule un scop în sine, pare firesc ca fracturile de logică să fie prezente atunci când într-o problema apare spectrul pierderilor financiare, şi suma chiar nu contează. Exemplu următor este cât se poate de elocvent.

După ce a fost diagnosticată cu cancer, o americancă în vârstă de 78 de ani a avut drept ultimă dorinţă petrecerea unei vacanţe alături de familia sa într-o destinaţie exotică, Insulele Canare.

Iniţial au hotărât să plece anul trecut, în timpul vacanţei Crăciunului, dar au renunţat să facă rezervările din cauza efectelor tratamentului împotriva cancerului pe care doamna în cauză a trebuit să-l urmeze.
În momentul în care starea sa de sănătate a permis, familia a rezervat bilete de avion pentru Insulele Canare, pentru luna octombrie a acestui an, la compania low-cost Ryanair.
Din nefericire, călătoria nu a mai putut avea loc, evoluţia cancerului accelerându-se şi curmându-i viaţa femeii în cursul lunii iunie.

Fiul său a solicitat companiei Ryanair returnarea banilor plătiţi pentru rezervarea  biletului mamei sale, ataşând cererii sale şi certificatul de deces.
Răspunsul Ryanair a fost de-a dreptul năucitor: compania şi-a prezentat condoleanţele, dar, cinic, a răspuns că refuză returnarea banilor, aducând în discuţie un paragraf din termenii contractului semnat între cele două părţi - din cele scrise cu litere mici probabil - în care se specifica faptul că banii pe bilet nu se pot returna decât dacă cererea se face cu 28 de zile înainte de data planificată a zborului.
Mai pe înţelesul tuturor, în respectiva scrisoare, Ryanair spune negru pe alb că săraca bunică a decedat prea devreme pentru ca rezervarea biletului său să fie anulată. Şi era vorba de aproximativ 270 de euro!
Supusă presiunii opiniei publice, Ryanair a consimţit în cele din urmă să returneze banii.
dailymail.co.uk

×