x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un mountain biker a murit, după ce a ajutat excursioniști deshidratați

Un mountain biker a murit, după ce a ajutat excursioniști deshidratați

de Redacția Jurnalul    |    18 Iul 2023   •   11:30
Un mountain biker a murit, după ce a ajutat excursioniști deshidratați
Sursa foto: Hepta

Un mountain biker în vârstă de 24 de ani din San Diego a murit, după ce s-a oprit din drum pentru a salva patru excursioniști deshidratați în căldura de aproape 42 de grade din deșert.

Biciclistul, al cărui nume nu a fost dezvăluit, și prietenii săi se aflau în Jacumba, în zona Mountain Empire din sud-estul comitatului San Diego, California, când au dat peste 4 excursioniști epuizați din cauza căldurii și a deshidratării, a declarat un salvator pentru NBC.

Turiștii nu aveau mâncare sau apă și sufereau de simptome legate de caniculă.

Biciclistul, alături de un altul, a rămas alături de cei 4 excursioniști, în timp ce alți doi cicliști din grupul său au mers 8 kilometri pentru a da indicații echipajului de urgență, potrivit Fox 5 San Diego.

Paramedicii i-au evaluat pe cei patru excursioniști, care au fost tratați și lăsați să meargă acasă.

Cu turiștii salvați, biciclistul și prietenul său, care au rămas în urmă, au pornit pe un traseu pentru a se întâlni cu ceilalți. Biciclistul, în vârstă de 24 de ani, s-a prăbușit de mai multe ori pe drum, a declarat Chuck Westerheide, reprezentantul Grupului de siguranță publică din comitatul San Diego, pentru NBC. La un moment dat, el s-a despărțit de prietenul său, care a fost singurul care a reușit să se întoarcă.

Ceilalți bicicliști și-au găsit în cele din urmă prietenul inconștient la aproximativ 400 de metri de la începutul traseului. El a fost dus într-un camion cu aer condiționat, apoi a fost evacuat cu o ambulanță aerian. Paramedicii au încecrat să îi salveze viața, dar acesta a fost declarat în cele din urmă decedat.

Cauza decesului nu a fost stabilită.

Temperaturile din Jacumba au ajuns până la 41,1 grade Celsius sâmbătă, potrivit AccuWeather.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: mountain biker excursionisti