x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mubarak a numit un nou şef al serviciilor secrete

Mubarak a numit un nou şef al serviciilor secrete

31 Ian 2011   •   12:37
Mubarak a numit un nou şef al serviciilor secrete

Preşedintele egiptean Hosni Mubarak a numit astăzi un nou şef al serviciilor secrete, în cadrul eforturilor sale de a contracara puternica mişcare de protest declanşată marţea trecută, o situaţie fără precedent în ultimii 30 de ani, în Egipt.

În locul influentului Omar Suleiman, Hosni Mubarak l-a desemnat la conducerea serviciilor de contrainformaţii pe generalul Mourad Mowafi, fost guvernator al regiunii Sinai-Nord.

Sute de mii de manifestanţi cer înlăturarea de la putere a "raisului", care conduce de 30 de ani cu mână de fier Egiptul, ţara cea mai populată din lumea arabă.

Preşedintele Mubarak nu renunţă la putere, în pofida apelurilor în acest sens opoziţiei şi ale SUA, aliat trategic al Egiptului, la o "tranziţie" democratică, notează AFP, citată de Agerpres.

Pe de altă parte, organizaţia Frăţia Musulmană, de opoziţie a respins apelul la dialog cu noul premier Ahmed Shafik, lansat de Hosni Mubarak, potrivit EFE.

"Ahmed Shafik şi Omar Suleiman sunt stâlpi ai regimului care s-au alăturat nedreptăţii şi corupţiei' practicate de preşedintele Mubarak, iar 'aceştia nu vor milita niciodată pentru reforme şi democraţie", a declarat pentru EFE un lider al frăţiei, Mahmud Gazali.

×