x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mulţimea furioasă a atacat maşina care îl transporta pe teroristul norvegian la audieri

Mulţimea furioasă a atacat maşina care îl transporta pe teroristul norvegian la audieri

de Agerpres    |    25 Iul 2011   •   13:46

Convoiul care l-a insotit luni pe Anders Behring Breivik la tribunalul din Oslo a trebuit sa-si faca drum prin multimea furioasa care se adunase in fata instantei unde a avut loc prima audiere in cazul norvegianului de 32 de ani care si-a recunoscut responsabilitatea pentru dublul atentat de vineri din Norvegia - atacul cu bomba in cartierul cladirilor guvernamentale si carnagiul din insula Utoeya- transmite Reuters.
Oamenii au lovit cu pumnii in geamurile intunecate ale unui Volvo de culoare albastru inchis, unde se presupunea ca se afla teroristul, strigand 'Tradator sangeros!' Ei au incercat sa impiedice trecerea masinii, care a fost nevoita sa stea pe loc pret de cateva minute, pana cand politia a eliberat drumul.
'Toata lumea adunata aici l-ar dori mort pe Breivik', a spus reporterilor un barbat din multime, refuzand sa-si spuna numele.
Canalul de televiziune NRK a aratat un convoi de jeep-uri negre, care au intrat in curtea tribunalului. Dupa cum relateaza Reuters, Breivik a fost introdus in sediul tribunalului pe usa din spate.
Audierea, care s-a incheiat deja, a inceput cu o intarziere de jumatate de ora, desfasurandu-se cu usile inchise, asa cum a dorit politia, si nu cu public, asa cum isi dorise suspectul. Inainte de audiere, la fiecare etaj al tribunalului au fost postate patrule intarite de politie, care au verificat cladirea pentru a depista eventuale dispozitive suspecte.

×