x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe A murit fostul președinte al Serbiei. Milutinović fusese acuzat, apoi achitat de crime de război

A murit fostul președinte al Serbiei. Milutinović fusese acuzat, apoi achitat de crime de război

de Redacția Jurnalul    |    03 Iul 2023   •   09:06
A murit fostul președinte al Serbiei.  Milutinović fusese acuzat, apoi achitat de crime de război
Sursa foto: Twitter/ ELECTION POLITIQUE CITOYEN

Milan Milutinović, fost președinte al Serbiei, în trecut acuzat de crime de război, a murit la vârsta de 80 de ani

Potrivit Antena 3 CNN, Milan Milutinovića fost președinte al Serbiei timp de cinci ani, fiind singurul care a fost achitat în urma acuzaţiilor de crime împotriva etnicilor albanezi, în timpul războiului din Kosovo.

După ce a demisionat din funcţie, s-a predat Tribunalului Internaţional de la Haga, însă, ulterior, a devenit singurul acuzat care a fost achitat.

Milutinovic a fost al doilea președinte al Serbiei și a fost ales în funcție cu sprijinul Partidului Socialist din Serbia, obținând o victorie de 59.23%.

Fostul președinte a jucat un rol esențial în negocierea Acordului Rambouillet, în calitate de lider al guvernului iugoslav.

Spre deosebire de predecesorul său, Milutinović nu sa bucurat de multă susținere și popularitate, fiind considerat o marionetă a lui Milosevic.

El a fost înlăturat în 2000, dar a rămas mandatat președinției până la încheierea mandatului său în 2002, potrivit știripesurse.ro.

×
Subiecte în articol: Milan Milutinovic crime de razboi