x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Musharraf, demisia!

Musharraf, demisia!

de Anca Aldea    |    14 Noi 2007   •   00:00

Opoziţia pakistaneză continuă presiunile pentru răsturnarea regimului de la Islamabad. Simpatizanţii fostului premier pakistanez Benazir Bhutto au organizat ieri, la Lahore (in nord-estul ţării), o mişcare de protest faţă de menţinerea stării de urgenţă, pe care preşedintele Pervez Musharraf a instaurat-o in urmă cu mai multe săptămăni.

PAKISTAN



Opoziţia pakistaneză continuă presiunile pentru răsturnarea regimului de la Islamabad. Simpatizanţii fostului premier pakistanez Benazir Bhutto au organizat ieri, la Lahore (in nord-estul ţării), o mişcare de protest faţă de menţinerea stării de urgenţă, pe care preşedintele Pervez Musharraf a instaurat-o in urmă cu mai multe săptămăni. Benazir Bhutto nu a luat parte la manifestaţii, ea aflăndu-se de săptămănă trecută in arest la domiciliu, la ordinele şefului statului. Deşi inconjurată de forţele loiale preşedintelui pakistanez, Bhutto Bhutto a făcut ieri apel la ajutorul comunităţii internaţionale şi i-a cerut lui Musharraf să demisioneze din funcţie. Cel puţin 100 de vehicule in care se aflau partizani ai Partidului Popular Pakistanez (condus de Bhutto n.r.) au defilat de la Lahore la Kasur, in apropiere de frontiera cu India.

Regimul de la Islamabad este presat din toate părţile. In urmă cu două zile, secretarul-general al Commonwealth-ului (organizaţia este formată din 53 de ţări, majoritatea foste colonii britanice n.r.), Don McKinnon, a ameninţat Pakistanul cu suspendarea din organizaţie dacă Musharraf nu va ridica pănă la 22 noiembrie starea de urgenţă şi nu va renunţa la restricţiile impuse libertăţilor civice. "Commonwealth-ul ii cere preşedintelui pakistanez să-i elibereze pe prizonierii politici şi să demisioneze din funcţia de şef al armatei", a precizat McKinnon.

×
Subiecte în articol: externe