x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe MARE E GRĂDINA! Primul MUZEU din lume dedicat, integral... WC-ului și nevoilor umane (Galerie FOTO & VIDEO)

MARE E GRĂDINA! Primul MUZEU din lume dedicat, integral... WC-ului și nevoilor umane (Galerie FOTO & VIDEO)

de Robert Veress    |    09 Noi 2012   •   12:14
 MARE E GRĂDINA! Primul MUZEU din lume dedicat, integral... WC-ului și nevoilor umane (Galerie FOTO & VIDEO)
Sursa foto: legazpifabmoda.blogspot.ro
Dacă ați crezut că le-ați văzut pe toate... ei bine, nu! Grădina este mare și multe parcuri încap într-însa. Inclusiv unul dedicat, în exclusivitate, istoriei WC-urilor din întreaga lume, începând cu latrinele romane.
Parcul tematic a fost amenajat, recent, în orașul sud-corean Suwon, în onoarea fostului primar, poreclit Domnul Toaletă, datorită preocupării sale continui pentru rețeaua de WC-uri publice a localității. Preocuparea a culminat cu construirea, în anul 2007, a unei clădiri în formă de... bideu. Acum, bideul este atracția principală a parcului, fiindcă adăpostește fel de fel de exponate specifice, inclusiv una dintre primele toalete coreene cu sistem de tragere a apei, datând de circa 1.000 de ani. Din muzeu mai pot fi aflate, conform BBC, „aspecte amuzante despre reziduurile umane”.
În fața muzeului... tronează câteva statui din bronz, în poziție specifică defecării și urinării. Judecând după grimasele personajelor, s-ar zice că sculptorul era cam constipat.




Muzeul Toaletei din Suwon - reportaj BBC

×
Subiecte în articol: muzeu wc suwon coreea domnul toaleta