x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe N-au ştiut că au microfoanele deschise! Vezi ce i-a spus Sarkozy lui Obama într-o cameră privată

N-au ştiut că au microfoanele deschise! Vezi ce i-a spus Sarkozy lui Obama într-o cameră privată

08 Noi 2011   •   07:06
N-au ştiut că au microfoanele deschise! Vezi ce i-a spus Sarkozy lui Obama într-o cameră privată

Presedintele francez, Nicolas Sarkozy, i-ar fi spus omologului sau american Barack Obama ca premierul israelian Benjamin Netanyahu este un mincinos si ca nu-l mai "suporta", relateaza site-ul israelian ynetnews.com.

Potrivit site-ului Arret sur Images, dupa o conferinta de presa sustinuta, joi, la summitul G20, cei doi presedinti s-au retras intr-o camera privata pentru a discuta in continuare despre subiectele zilei.

Conversatia ar fi inceput cu presedintele Barack Obama care l-a criticat pe Nicolas Sarkozy pentru ca nu l-a avertizat ca Franta va vota in favoarea aderarii palestiniene la UNESCO, in pofida obiectiilor Statelor Unite.

Discutia a deviat apoi catre Netanyahu, moment in care Sarkozy a declarat: "Nu il mai suport. Este un mincinos". Potrivit aceleiasi surse, Obama ar fi replicat: "Tu te-ai saturat de el, dar eu trebuie sa tratez cu el in fiecare zi!".

Aceste remarci ar fi trebuit sa fie confidentiale, insa microfoanele celor doi lideri au fost lasate deschise in mod accidental. Problema de comunicare a ramas neobservata cateva minute, iar discutia celor doi lideri a putut fi ascultata de cativa jurnalisti care inca aveau in posesia lor castile oferite de presedintia franceza pentru traducerile simultane din timpul conferintei de presa.

×