x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Naș al mafiei italiene care a evadat din închisoare folosind cearșafuri pentru a escalada pereții, prins în Franța

Naș al mafiei italiene care a evadat din închisoare folosind cearșafuri pentru a escalada pereții, prins în Franța

de Redacția Jurnalul    |    03 Feb 2024   •   10:20
Naș al mafiei italiene care a evadat din închisoare folosind cearșafuri pentru a escalada pereții, prins în Franța
Sursa foto: X

Un important șef al mafiei italiene, care a evadat dintr-o închisoare din Sardinia folosind cearșafuri, a fost prins în Franța. Marco Raduano, care se afla pe lista Europol a celor mai căutați infractori din Europa, era la cină cu o tânără, într-un restaurant.

Marco Raduano ispășea o pedeapsă de 24 de ani de închisoare pentru trafic de droguri și alte infracțiuni, potrivit Europol, citat de BBC.

Raduano a fugit din închisoare în februarie anul trecut, folosind cearșafuri legate pentru a escalada pereții.

Autoritățile italiene au anunțat că un colaborator apropiat al acestuia, Gianluigi Troiano, a fost, de asemenea, reținut în apropiere de Granada, în sudul Spaniei.

"Capturarea în străinătate a doi fugari periculoși, Marco Raduano și mâna sa dreaptă, Gianluigi Troiano, reprezintă o altă lovitură majoră dată crimei organizate", a declarat ministrul de interne Matteo Piantedosi.

Raduano, în vârstă de 40 de ani, ar fi un șef al sindicatului criminalității din Foggia, care este uneori descris ca fiind a patra mafie din Italia - după cele mai cunoscute organizații din Sicilia, Calabria și Napoli.

El a fost arestat joi în Aleria, în timp ce lua masa într-un restaurant cu o tânără, a declarat o sursă pentru agenția de presă AFP.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: mafie Marco Raduano prins