x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Coreea de Sud se confruntă cu scăderea natalității în rândul generației „YOLO”

Coreea de Sud se confruntă cu scăderea natalității în rândul generației „YOLO”

de Redacția Jurnalul    |    27 Aug 2024   •   20:30
Coreea de Sud se confruntă cu scăderea natalității în rândul generației „YOLO”

Coreea de Sud se confruntă cu scăderea natalității în rândul generațiilor Z și Y, cunoscute, de asemenea, sub denumirea de „YOLO”. În acest sens, țara intenționează să lanseze un minister dedicat provocărilor demografice.

Coreea de Sud încearcă să oprească scăderea natalității, dar nu reușește să-i convingă pe tinerii din generațiile Y și Z să devină părinți.

A patra cea mai mare economie din Asia intenționează să lanseze un nou minister dedicat provocărilor demografice, după nimic nu a reușit să atenueze criza natalității în țară, informează Reuters.

Park Yeon, o influenceriță de 28 de ani pasionată de modă și muzică, a declarat că alegerile financiare sunt ghidate mai ales de pasiunea ei pentru haine și călătorii.

„Sunt adepta principiului YOLO (you only live once)”, a declarat Park la un festival de modă second-hand din Seongsu-dong, Seul.

„După ce îmi fac poftele, nu mai rămâne suficient pentru economii. Căsătoria ar putea să vină la un moment dat, dar fericirea de acum este mai importantă, nu-i așa?”, a continuat ea.

Coreea de Sud continuă să stabilească recorduri negative în privința ratei natalității, atingând un nou minim anul trecut.

Sociologii explică faptul că prioritățile de viață ale tinerilor din Coreea de Sud, care cheltuiesc mult și economisesc puțin, nu sunt favorabile întemeierii unei familii.

„Tinerii sunt în căutarea statutului social, iar obiceiurile lor de consum arată că se concentrează mai mult pe succesul personal în mediul online decât pe obiectivele imposibile de a se așeza la casa lor și de a avea copii”, a declarat profesorul Jung Jae-hoon, de la Universitatea pentru Femei din Seul.

Deși Coreea de Sud a majorat substanțial ratele dobânzilor în ultimii trei ani, cheltuielile tinerilor nu au scăzut.

În contrast cu alte țări, tinerii coreeni preferă să investească în branduri de lux.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: natalitate coreea de sud