x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe NATO are nevoie de o redefinire a rolului său

NATO are nevoie de o redefinire a rolului său

07 Iul 2009   •   00:00

NATO are nevoie de o redefinire a rolului său în secolul al XXI-lea pentru a face faţă noilor ameninţări care nu puteau fi anticipate în urmă cu un deceniu, a declarat secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, citat de AP.



Jaap de Hoop Scheffer susţine că printre noile ameninţări cu care se confruntă organizaţia se numără problema pirateriei din Oceanul Indian, războiul din Afganistan, relaţiile cu Rusia, operaţiunile de combatere a terorismului şi a atacurilor cibernetice.

Secretarul general al NATO a exprimat aceste opinii la o conferinţă care a marcat lansarea unui proces de un an pentru stabilirea noii strategii de securitate a Alianţei Nord-Atlantice, care o va înlocui pe cea adoptată în 1999.

Oficialii organizaţiei şi-au exprimat speranţa că NATO va reuşi să convingă statele europene membre că alianţa de 60 de ani este în continuare importantă, la 20 de ani după sfârşitul războiului rece.

Sarcina este cu atât mai ingrată într-o perioadă de criză economică şi de reducere a cheltuielilor pentru apărare, au declarat participanţii la conferinţă.

×
Subiecte în articol: externe