x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg: Suntem solidari cu România

Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg: Suntem solidari cu România

de Redacția Jurnalul    |    09 Sep 2023   •   20:51
Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg: Suntem solidari cu România

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, transmite sâmbătă că Alianţa Nord-Atlantică este solidară cu România, după ce în Tulcea au fost găsite fragmente dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă.

Jens Stoltenberg afirmă, după ce în Tulcea au fost găsite fragmente dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă, că nu există niciun indiciu al intenţiei de a lovi NATO, dar atacurile sunt destabilizatoare.

„Salut decizia SUA de a desfăşura mai multe avioane F-16 în cadrul politicii aeriene a NATO. Suntem solidari cu România”, adaugă oficialul NATO.

Președintele Klaus Iohannis a discutat, sâmbătă, cu secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, după ce în Tulcea au fost descoperite noi fragmente dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă. „A avut loc o încălcare absolut inacceptabilă a spațiului aerian suveran al României, cu riscuri reale la adresa securității cetățenilor români din zonă”, afirmă șeful statului.

În zona localității Plauru, județul Tulcea, au fost descoperite sâmbătă fragmente dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă, anunță MApN. Zona a fost securizată de militari, iar elementele descoperite vor fi ridicate pentru analiză și expertizare tehnică.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Jens Stoltenberg NATO Plauru drone