x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Navă românească, pusă sub sechestru într-un port din Franţa

Navă românească, pusă sub sechestru într-un port din Franţa

29 Dec 2010   •   12:15
Navă românească, pusă sub sechestru într-un port din Franţa
Sursa foto: /www.estrepublicain.fr
144081-.jpgUn şlep românesc încărcat cu 850 de tone de sare a fost pus sub sechestru asigurator în portul fluvial Frouard din nordul Franţei, după ce a intrat în barajul unei hidrocentrale în urma unei erori de navigaţie a echipajului, relatează cotidianul Est Republicain.

La 18 decembrie, nava Anita a intrat în barajul hidrocentralei din Pompey, în aval de zona industrială Frouard, în urma unei erori de navigaţie a echipajului românesc, provocând pagube de aproape trei milioane de euro, scrie cotidianul francez, citat de Mediafax. Comandantul navei a explicat că nu a văzut semnul care îi interzicea să se îndrepte către partea dreaptă a râului din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

Ieri, avocatul VNF (Autoritatea franceză a căilor navigabile) Hervé Brosseau a obţinut un sechestru asigurator asupra şlepului, procedură în legătură cu care au fost informaţi căpitanul navei şi autorităţile portuare. "Scopul este de a face, pentru moment, nava indisponibilă. Ea nu trebuie să părăsească zona. Pagubele sunt considerabile, iar VNF dispune de drept la recurs. Sechestrul asigurator asupra navei rămâne o garanţie (...) Sarea nu aparţine proprietarului Anita. Încărcătura nu este deci supusă sechestrului", a explicat Brosseau.

Aseară, nava Anita era amarată în portul Frouard iar sarea pentru deszăpezire pe care o transport a fost descărcată. La bord, marinarii se confruntă cu lipsa apei potabile, chiar dacă au fost aprovizionaţi temporar de către port.

×
Subiecte în articol: nava anita