x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Nava scufundată în Volga se afla într-o stare foarte proastă

Nava scufundată în Volga se afla într-o stare foarte proastă

13 Iul 2011   •   19:14

Nava rusa Bulgaria, scufundata in Volga, accident in urma caruia au murit 116 persoane, urma sa fie reconditionata in 2012 si se afla intr-o asemenea stare, incat un fost operator a renuntat sa o mai utilizeze, a anuntat miercuri ziarul Komsomolskaia Pravda, citat de AFP si Mediafax. Viktor {utkin, directorul societatii Svetoslav, care a efectuat ultimul control tehnic al navei, a declarat pentru cotidian ca anul acesta au fost efectuate reparatii, o renovare totala a navei fiind prevazuta in 2012. "Am vazut cum functiona motorul si avea probleme (...), dar, in ansamblu, am apreciat starea navei ca satisfacatoare. Urmatorul control al navei Bulgaria si renovarea sa totala erau prevazute in 2012", a precizat el.

Roman Kalmikov, directorul Forvater, societatea care a operat nava Bulgaria pana in februarie, a declarat ca era periculos si prea scump sa fie reparata, lucru care a determinat intreprinderea sa sa renunte la acest vapor: "Potrivit expertilor nostri, pentru a calatori in deplina securitate pe acest vapor erau necesare sapte milioane de ruble (175.000 de euro). Acesta este motivul pentru care noi am renuntat la Bulgaria".

Autoritatile ruse au anuntat marti retinerea directorului societatii ArgoRetchTour, Svetlana Iniakina, care opera nava, precum si a unui expert din cadrul serviciului public pentru navigatie fluviala, Iakov Ivasov, care a autorizat vaporul sa navigheze.

Nava Bulgaria s-a scufundat in cateva minute, duminica, avand peste 200 de pasageri la bord. Doar 79 de persoane au fost salvate.

×