x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Navigatorul român care se afla pe nava care a luat foc a fost salvat

Navigatorul român care se afla pe nava care a luat foc a fost salvat

08 Mar 2018   •   18:35
Navigatorul român care se afla pe nava care a luat foc a fost salvat

Unul dintre cei 23 de navigatori salvați, din Thailanda, a decedat din cauza rănilor suferite. Alți doi au fost predați Gărzii de Coasta Indiene pe o navă militară și li se acordă tratament medical. Ceilalți 19 navigatori sunt pe nava port container ALS Ceres care trebuia să se îndrepte către Colombo (Lk) dar se pare că a schimbat de drum către portul Kochi, India din cauza condiției (nr - de sănătate a) echipajului.

Maersk a confirmat că încă sunt 4 navigatori dați dispăruți, 2 filipinezi, 1 indian și unul din Sud Africa.

Vremea este bună și nava se deplasează ușor în derivă către sud. Suprastructura navei nu este afectată și marea parte a navei era încă intactă la ora 07:00 UTC. Trei alte nave port container sunt în imediata apropiere dar deocamdată nu au sosit navele de salvare. Dacă focul nu se va extinde către pupă iar corpul navei va rămâne intact, sunt șanse mari ca nava să fie remorcata spre zona de coasta și salvată.

Potrivit reprezentanților companiei Maersk Line, incendiul s-a produs marți după-amiază, la ora 15:20 GMT, la bordul navei port-container Maersk Honam, flăcările izbucnind într-un dintre magaziile navei de pe punte de încărcare. Vasul naviga între Singapore și Suez, iar la momentul respectiv se afla în Marea Arabiei, la aproximativ 900 de mile marine sud-est de portul Salalah, din Oman. Navigatorul român care se afla pe nava-cargo la bordul căreia a izbucnit un incendiu, miercuri, în Marea Arabiei, a fost salvat, a transmis liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor, Adrian Mihălcioiu. 

Sursa: reporterntv.ro

×