x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Naziştii intenţionau să folosească arme chimice înaintea invadării Marii Britanie

Naziştii intenţionau să folosească arme chimice înaintea invadării Marii Britanie

23 Iun 2011   •   18:54
Naziştii intenţionau să folosească arme chimice înaintea invadării Marii Britanie

Potrivit unor documente secrete date publicitatii de autoritatile britanice, englezii se temeau ca nazistii vor folosi gaze toxice in incercarea de a invada Marea Britanie.

Germania stocase mari cantitati de arme chimice si efectuase deja teste cu mortiere infectate cu antrax si virusul febrei aftoase, conform rapoartelor declasificate ale MI 14, serviciul secret insarcinat premierul Winston Churchill cu culegerea de informatii referitoare la pregatirile nemtilor. Mai mult, conform Daily Mail, acestia dezvoltasera producerea unui gaz care putea opri motoarele tancurilor si avioanelor britanice.

'Germania nu va ezita sa foloseasca nicio o metoda de lupta, iar daca va lua in considerare ca utilizarea armelor chimice ii vor creste sansele de succes, trebuie sa ne asteptam la asta', avertizau agentii MI 14 intr-unul dintre documente.

Regimul nazist crease deja mari stocuri de gaz fosgen, pe care se pregatea sa-l transporte in nordul Frantei. Hitler si acolitii sai nu doreau sa foloseasca gazele toxice impotriva civililor de pe intreg teritoriul Marii Britanii, ci doar in zona din sudul tarii in care ar fi urmat sa se produca debarcarea trupelor terestre.

×
Subiecte în articol: hitler Marea Britanie antrax invazie