x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Nemultumiti

Nemultumiti

de Vitalie Calugareanu    |    14 Dec 2005   •   00:00
Nemultumiti

Dupa ce saptamana trecuta presedintele moldovean Vladimir Voronin s-a declarat la Bucuresti dezamagit de lipsa unor rezultate concrete din partea misiunii UE care monitorizeaza, incepand cu 1 decembrie, segmentul transnistrean al frontierei moldo-ucrainene, si premierul moldovean Vasile Tarlev a spus ca aceasta misiune nu a inregistrat deocamdata rezultate palpabile.

Dupa ce saptamana trecuta presedintele moldovean Vladimir Voronin s-a declarat la Bucuresti dezamagit de lipsa unor rezultate concrete din partea misiunii UE care monitorizeaza, incepand cu 1 decembrie, segmentul transnistrean al frontierei moldo-ucrainene, marti, in cadrul unei emisiuni televizate, si premierul moldovean Vasile Tarlev (foto) a spus ca aceasta misiune nu a inregistrat deocamdata rezultate palpabile.

El a argumentat prin faptul ca prin punctele vamale inspectate de expertii europeni, de la 1 decembrie si pana in prezent, de la Uzina Metalurgica din Rabnita (subordonata regimului separatist de la Tiraspol), peste hotare au plecat fara acte vamale emise de autoritatile constitutionale ale Republicii Moldova peste 170 de vagoane cu metal.

Tarlev explica aceasta situatie prin faptul ca nu au fost implementate deocamdata hotararile guvernelor Republicii Moldova si Ucrainei privind reglementarea trecerii marfurilor peste hotare. Aceste hotarari, potrivit unei intelegeri cu Guvernul Ucrainei, ar putea fi implementate concomitent incepand cu 15 decembrie anul curent. Premierul moldovean a afirmat, de asemenea, ca este la curent cu existenta anumitor grupuri speciale din regiunea transnistreana care urmaresc compromiterea misiunii Uniunii Europene de monitorizare a frontierei.

×
Subiecte în articol: externe