x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Netanyahu respinge apelul lui Biden de a anula asaltul de la Rafah

Netanyahu respinge apelul lui Biden de a anula asaltul de la Rafah

de Redacția Jurnalul    |    19 Mar 2024   •   23:30
Netanyahu respinge apelul lui Biden de a anula asaltul de la Rafah
Sursa foto: Hepta

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a respins un apel al președintelui american, Joe Biden, de a anula un atac terestru planificat la Rafah, ultimul refugiu din Gaza pentru mai mult de un milion de persoane strămutate, unde Israelul crede că sunt ascunși luptători ai grupării Hamas.

Netanyahu a declarat marți, în fața parlamentarilor din țara sa, că i-a spus "extrem de clar" președintelui american "că suntem hotărâți să finalizăm eliminarea acestor batalioane (ale Hamas - n.r.) din Rafah și nu există nicio altă modalitate de a face acest lucru decât să acționăm la sol", relatează Reuters.

Cei doi lideri, Biden și Netanyahu, au vorbit luni la telefon. Consilierul pe probleme de securitate națională al Casei Albe, Jake Sullivan, a declarat că Washingtonul crede că un asalt terestru asupra Rafah ar fi o greșeală și că Israelul își poate atinge obiectivele militare prin alte mijloace.

Washingtonul a lansat o nouă campanie diplomatică pentru o încetare a focului în războiul de aproape șase luni, pentru a elibera ostaticii și a aduce ajutor alimentar, spre a evita foametea în Gaza.

 

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: netanyahu biden gaza asalt