x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Netanyahu: Israelul îşi va intensifica ofensiva împotriva Hamas în Gaza

Netanyahu: Israelul îşi va intensifica ofensiva împotriva Hamas în Gaza

de Agerpres    |    15 Iul 2014   •   20:46
Netanyahu: Israelul îşi va intensifica ofensiva împotriva Hamas în Gaza

Israelul îşi va intensifica ofensiva începută în urmă cu o săptămână împotriva mişcării Hamas din Gaza, a declarat marţi premierul israelian Benjamin Netanyahu, după ce gruparea islamistă a continuat să lanseze rachete asupra Israelului şi a refuzat propunerea egipteană de încetare a focului, relatează Reuters.

"Ar fi fost de preferat ca acest lucru să fie rezolvat pe cale diplomatică, iar asta este ceea ce am încercat să facem când am acceptat propunerea Egiptului privind un armistiţiu, însă Hamas nu ne lasă altă opţiune decât să extindem şi să intensificăm campania împotriva sa", a precizat Netanyahu într-o declaraţie televizată.

Pe de altă parte, armata israeliană a anunţat că un civil israelian a fost ucis marţi în pasajul Erez dintre Israel şi Gaza de un tir de rachetă, devenind prima victimă din Israel în opt zile de conflict între statul israelian şi Hamas, relatează AFP.

"Civilul israelian rănit în trecerea Erez a decedat din cauza rănilor", a anunţat armata, precizând că acest bărbat în vârstă de 38 de ani venise să distribuie hrană soldaţilor postaţi la Erez. 

De cealaltă parte, bombardamentele israeliene asupra Fâşiei Gaza au făcut până în prezent 192 de morţi, patru palestinieni fiind ucişi marţi, în a opta zi a ofensivei lansate de Israel ca ripostă la tirurile de rachetă ale mişcării radicale Hamas care controlează enclava palestiniană.

×
Subiecte în articol: Israel fasia gaza benjamin netanyahu