x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Nici fiul lui Mubarak nu va candida la Preşedinţie

Nici fiul lui Mubarak nu va candida la Preşedinţie

de Marina Constantinoiu    |    03 Feb 2011   •   17:21
Nici fiul lui Mubarak nu va candida la Preşedinţie
Sursa foto: /Reuters

149857-2011-01-07t002503z-1345475149-gm1e7170nc701-rtrmadp-3-egypt-christians.jpgNici Hosni Mubarak, nici fiul acestuia nu vor candida la alegerile prezidenţiale prevăzute să aibă loc în luna septembrie, a anunţat joi vicepreşedintele egiptean Omar Suleiman, informează AFP.

Gamal Mubarak, 47 de ani, lider al comisiei de politici a Partidiului  Naţional  Democratic, a fost mult timp considerat  un posibil succesor  al tatălui său la preşedinţia ţării.

Gamal, fiul cel mic al preşedintelui actual, se află la această oră în Egipt, nu la Londra, a afirmat, miercuri, pentru BBC, ministrul Afacerilor Externe al Marii Britanii, William Hague.

"Am luat legătura telefonic cu Gamal şi i-am spus că, dacă se va dovedi că regimul Mubarak a încurajat violenţele de la Cairo, acest lucru va fi catastrofal pentru Egipt şi pentru cei care guvernează actualmente această ţară”, a adăugat Hague.

Mai multe ziare au evocat prezenţa lui Gamal Mubarak la Londra, în ultimele zile. De altfel, în faţa unei locuinţe din Londra, care i-a aparţinut în trecut lui Gamal, s-au şi organizat manifestaţii.

×
Subiecte în articol: Egipt