x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Nicio cauză NU justifică BARBARIILE JIHADIŞTILOR din Statul Islamic!

Nicio cauză NU justifică BARBARIILE JIHADIŞTILOR din Statul Islamic!

12 Aug 2014   •   15:52
Nicio cauză NU justifică BARBARIILE JIHADIŞTILOR din Statul Islamic!

'Nicio cauză şi în mod cert nicio religie nu ar putea justifica o astfel de barbarie' precum cea de care se fac vinovaţi jihadiştii din Statul Islamic, a denunţat azi Vaticanul, făcând apel la toată lumea, şi mai ales la responsabilii musulmani, să îi condamne 'fără nicio ambiguitate', relatează AFP.

Într-o lungă declaraţie de o mare fermitate, Consiliul pontifical pentru dialogul interreligios condus de cardinalul francez Jean-Louis Tauran a enumerat 'acţiunile criminale de nepomenit' ale 'jihadiştilor Statului Islamic', precum 'practicarea execrabilă a decapitării, a crucificării şi spânzurării unor cadavre în pieţe publice', 'răpirea unor femei şi fete' sau 'impunerea practicii barbare a infibulaţiei'.

Toate aceste crime reprezintă o 'ofensă de o gravitate extremă la adresa umanităţii şi a lui Dumnezeu, care a creat-o, după cum ne reaminteşte adesea Papa Francisc', a precizat ministerul Vaticanului însărcinat cu dialogul cu Islamul şi alte religii.

'Situaţia dramatică a creştinilor, yazidiţilor şi a membrilor altor comunităţi religioase şi etnice numeric minoritare în Irak impune o luare de poziţie clară şi curajoasă din partea responsabililor religioşi, mai ales musulmani, a persoanelor angajate în dialogul interreligios', potrivit aceleiaşi surse. 'Toată lumea trebuie să fie unanimă în a condamna fără niciun fel de ambiguitate aceste crime şi în a denunţa invocarea religiei pentru a le justifica', a subliniat Vaticanul. (Agerpres)


×