x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe NOBEL 2013: Belarusa Svetlana Aleksievici, favorită la câştigarea premiului pentru literatură

NOBEL 2013: Belarusa Svetlana Aleksievici, favorită la câştigarea premiului pentru literatură

10 Oct 2013   •   13:44
NOBEL 2013: Belarusa Svetlana Aleksievici, favorită la câştigarea premiului pentru literatură

Scriitoarea belarusă Svetlana Aleksievici este considerată marea favorită la câştigarea premiului Nobel pentru literatură pe 2013, potrivit caselor de pariuri, anunţă Mediafax. 

Cu o cotă de 10 la 6 pe site-ul de pariuri Ladbrokes şi o cotă de 3 la 2 pe site-ul casei de pariuri Unibet, Svetlana Aleksievici îi devansează de departe pe ceilalţi candidaţi consideraţi printre favoriţi, precum Haruki Murakami (Japonia) şi Alice Munro (Canada).

Un alt indiciu - jurnalista şi scriitoarea belarusă era descrisă, joi, pe prima pagină a cotidianului suedez Svenska Dagbladet ca fiind "marea favorită".

"Ne-am hotărât", a scris luni pe blogul său secretarul Academiei suedeze, Peter Englund. El nu a dezvăluit însă nimic în plus, cu excepţia culorii costumului şi a pantofilor săi, minuţios descrişi în acel mesaj.

 Un număr de 195 de scriitori au fost nominalizaţi, dintre care 48 pentru prima dată, a anunţat Fundaţia Nobel. În mai, aceeaşi instituţie a anunţat că lista candidaţilor a fost redusă la cinci nume.


×